Cesto:
- 7 bielky
- 4 žĺtky
- 200g cukor kryštál
- 70g múka hladká
- 40g múka hrubá
- 6 polievkových lyžíc kakao
- 100ml olej
- 100g čokoláda varová
- 70g masla
- 250g džem marhuľový
Vyšlaháme bielka s kryštálovým cukrom.
Zvlášť vyšlaháme 4 žĺtky s olejom.
Tieto 2 hmoty spojíme tak, že žĺtky vlievame do bielkov a pomaly premiešame.
Pridáme hladkú a hrubú preosiatu múku zmiešanú s kakaom a pomaly vmiešame do vyšlahanej hmoty.
Vymiešanú hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme asi 30-40minút pri teplote 180-200°C
Skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
Po vychladnutí rozrežeme korpus 2x a potrieme marhuľovým džemom.
A celú tortu polejeme čokoládovou polevou a ľubovoľne ozdobíme. S dcérkou sme si spravili takéto ozdoby. Na papier (použila som mastný, čo je na pečenie) najskôr ceruzkou nakreslíme rôzne tvary a potom ozdobíme polevou. Ešte potrebujeme viacej praxe, hlavne na tie motýle :-))
Necháme stuhnúť a opatrne pomocou noža prenesieme na tortu.
Hotovo ;-)
mňam vypadá jako vídeňský sacher. musela být výborná!!!!
OdpovedaťOdstrániťLenka, ďakujem :-)
Odstrániť