8. 4. 2012

Bryndzové pagáčiky


Suroviny:
  • 0,5kg múka polohrubá
  •  250g bryndza
  •  250g maslo
  •   štipka soli
  •  1vajce
  •  1prášok do pečiva

Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva. Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam) Rozváľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch som dala nastruhaný syr a dať piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.





                                                                 Prajem dobrú chuť!

Dajú sa pripraviť aj ako vianočné slané chuťovky.






8 komentárov:

  1. Boli vynikajúce, ľahké a chutné. Od teraz ich pripravujem na každú rodinnú slávnosť. Ďakujem za fantastický recept. Babi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Babi, teším sa a veľmi pekne ďakujem, že ste napísali :-)

      Odstrániť
  2. Tento recept nemá chybu, chuť bryndze a konečný výsledok je ohromný. Recepty skúšam jeden za druhým, veľmi pekne ďakujem, mám s nimi obrovský úspech v rodine, za čo Vám patrí pochvala. Silvia

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Silvia, krásne ďakujem, mám radosť, že recepty majú úspech aj u Vás :-)

      Odstrániť
  3. Diky, za super recepty...Monika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nedávno jsem dělala své první pagáčky podle slovenského receptu od jedné paní na mimibazaru, jen jsem nepoužila bryndzu,ale nastrouhané vařené brambory + bylinkové koření a místo másla heru. Těsto ve finále nádherně lístkovalo......sklidila jsem ohromný úspěch. Ráda vyzkouším i tuto Vaši verzi :-) Marťa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Marťa, ak vyskúšate nech chutí a potom napíšte, prajem pekný večer :)

      Odstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...