Suroviny:
- 0,5kg múka polohrubá
- 250g bryndza
- 250g maslo
- štipka soli
- 1vajce
- 1prášok do pečiva
Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva. Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam) Rozváľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch som dala nastruhaný syr a dať piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.
Prajem dobrú chuť!
Dajú sa pripraviť aj ako vianočné slané chuťovky.
Boli vynikajúce, ľahké a chutné. Od teraz ich pripravujem na každú rodinnú slávnosť. Ďakujem za fantastický recept. Babi
OdpovedaťOdstrániťBabi, teším sa a veľmi pekne ďakujem, že ste napísali :-)
OdstrániťTento recept nemá chybu, chuť bryndze a konečný výsledok je ohromný. Recepty skúšam jeden za druhým, veľmi pekne ďakujem, mám s nimi obrovský úspech v rodine, za čo Vám patrí pochvala. Silvia
OdpovedaťOdstrániťSilvia, krásne ďakujem, mám radosť, že recepty majú úspech aj u Vás :-)
OdstrániťDiky, za super recepty...Monika
OdpovedaťOdstrániťRado sa stalo Monika :)
OdstrániťNedávno jsem dělala své první pagáčky podle slovenského receptu od jedné paní na mimibazaru, jen jsem nepoužila bryndzu,ale nastrouhané vařené brambory + bylinkové koření a místo másla heru. Těsto ve finále nádherně lístkovalo......sklidila jsem ohromný úspěch. Ráda vyzkouším i tuto Vaši verzi :-) Marťa
OdpovedaťOdstrániťMilá Marťa, ak vyskúšate nech chutí a potom napíšte, prajem pekný večer :)
Odstrániť