Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený ;-)
Cesto:
- 4 vajcia
- 120g kryštálový cukor
- 200ml mlieko
- 100ml oleja
- 320g polohrubej múky
- 1/2 prášok do pečiva
- 2-3 polievkové lyžice kakaa
Plnka:
- 250ml smotana na šľahanie 33 % (kto chce, môže dať aj stužovač šlahačky, ja som nedávala)
- 200g smotana kyslá 16%
- 1 vanilkový cukor
- 1-2 polievkové lyžice práškový cukor
- čerstvé jahody
Postup:
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
Pridáme mlieko a olej.
A ešte chvíľku šľaháme.
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
A primiešame kakao.
Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!
Prajem dobrú chuť!
mňaaam to vyzerá ozaj luxusne :)
OdpovedaťOdstrániťIvetka, tak táto fotka je už fakt profesionálna a ten koláčik na nej vyzerá tiež špičkovo - nádhera, niekedy vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťInak, Ivka, chodíš aj spávať? krásne sa ti to tu rozrastá, nestačím sa diviť.
Veľmi sa s tebou teším
Biba, Zdenka, ďakujem Vám! :-) Mám radosť ak sa recept zapáči a ak sa rozhodnete aj vyskúšať, dúfam že bude aj chutiť. Zdenka :-))) práve sa chystám už do hajan, ešte dám publikovať muffiny a naozaj už off, chichi :-) Zdenka, už minule som sa ťa chcela opýtať, lebo ty máš tiež nádherné a lákavé recepty, nechceš sa pridať medzi nás?
OdpovedaťOdstrániťMusím souhlasit se Zdenkou, fotka úplně profesionální:) Až bude sezona jahod určitě zkusím :)
OdpovedaťOdstrániťJanka, ďakujem a nech aj chutí :-))
OdpovedaťOdstrániťIvka, ako pridať medzi vás? Veď už som vaša, nie? :) Myslíš s blogom? Joj, ja by som na to asi nemala čas, aj keď nikdy nevieš, a nemám takého programátora ako ty Jarinka :)
OdpovedaťOdstrániťZdenka, pravdaže si naša, ale myslela som tak, že by si si tiež pridala svoje receptíky, alebo tvoje záľuby :-)....a Jarinko už je v Ba, takže ak niečo neviem, pomôže mi manžel alebo michsamant :-))
OdpovedaťOdstrániťtak už som to našla, paráda :) teším sa na všetky nové recepty (a to ešte nemám prelúskané tie publikované:)
OdpovedaťOdstrániťsascoola, teším sa a vitaj! :-))...a ďakujem!....rozmýšľala som, že kto si...a už viem :-D
OdpovedaťOdstrániťKrásne perfektný blog si šikula
OdpovedaťOdstrániťAkeber, vitaj a teším sa že sa ti recepty páčia a nech sa aj tebe dobre a krásne darí na tvojom blogu, držím palce! :-)
OdstrániťYvka len s tvojou a Božou pomocou !
Odstrániť:-)
Odstrániťuz jdu na to , tak mi drzte palce holky....
OdpovedaťOdstrániťdržím palce, tak nech sa dobre darí!
OdstrániťUž se těším až vyzkouším.. Vypadá to moc luxusně,i když pro moje 4 nezbedy budu muset udělat takových dobrot víc najednou :D
OdpovedaťOdstrániť:-D myslím, že bude stačiť aj jeden, je dosť sýty a ďakujem! :-)
Odstrániť