Túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-)
Suroviny:
- 200g múka hladká
- 1/2 prášok do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 4 strúčiky prelisovaný cesnak
- 1 vajce
- 125g masla
- 100g syrokrém
Plnka:
- 200-250g bryndza
- 1 kocka syrokrém
- 1 žĺtok na potretie
Postup receptu:
Zo surovín vypracujeme cesto.
A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
Povykrajujeme formičkou. Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek. Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!
Dobrý den. Moc se mi líbí vaše recepty. Ve slaných receptech uvádíte surovinu syrokrém. Můžu se prosím zeptat co je to a jestli nevíte, jak ji nazýváme u nás na Moravě ? :-) Děkuji za odpověď
OdpovedaťOdstrániťMagdaléna
Dobrý deň Magduška, veľmi pekne ďakujem a ohľadom syru, vložím sem link ako ten syrokrém vyzerá (dúfam, že to zobrazí)...je to tavený syr, tak neviem aké tavené syry sú u vás, ale určite budete môcť niečím podobným nahradiť
Odstrániťhttp://www.bel-slovakia.sk/section/syrokrem
Dobrý deň, tieto košíčky už som raz robila podľa receptu, ale chcem sa opýtať, či je možné cesto zarobiť aj 24h vopred, máte skúsenosť? Ďakujem :) Katarína
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň Katka, tak len s tým syrokrémom a ani so zarobeným cestom na 24 hod. vopred som neskúšala, ale myslím ak bude v chladničke, že by sa mu nemalo nič stať a prepáčte, že tak neskoro odpovedám. Prajem pekné vianočné sviatky:)
OdstrániťA ešte keby som namiesto bryndze dala do plnky iba syrokrém samotný, roztečie sa? :) Vďaka :) Katarína
OdpovedaťOdstrániť