inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)
Suroviny:
- 300g múka hladká
- 1 prášok do pečiva
- 60g maslo
- 6ks vajcia
- 150g cukor kryštál
- 2ks cukor vanilkový
- 250ml smotana na šľahanie
- 700g čerstvé ríbezle
- 200g cukor práškový
Postup:
Žľtky, maslo, krupicový cukor a 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista.
Primiešame smotanu.
A postupne múku, rozmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)
Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)
Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.
Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.
Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.
Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.
A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
***Milí návštevníci môjho blogu!***
***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*