21. 4. 2012

Svieži koláč z čerstvých ríbezlí


inšpirovala som sa receptom z časopisu-Život (2004)


Suroviny:

  • 300g múka hladká
  •  1 prášok do pečiva
  •  60g maslo
  •  6ks vajcia
  •  150g cukor kryštál
  •  2ks cukor vanilkový
  •  250ml smotana na šľahanie
  •  700g čerstvé ríbezle
  •  200g cukor práškový

Postup:

Žľtky, maslo, krupicový cukor a 1 vanilínový cukor vyšlaháme do penista.

Primiešame smotanu.


A postupne múku, rozmiešanú s kypriacim práškom.


Cesto dáme na hlbší plech ( ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale môže byť aj menší, potom aj sneh na koláči bude hrubšia vrstva, lebo mne sa vidí toho snehu málo) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. (Elektrická rúra: 180°C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: 3 stupeň)


Ríbezle zbavíme stopiek ( pomocou vidličky)


Premyjeme ríbezle vodou a necháme odkvapkať. Lyžicu práškového cukru dáme bokom, zvyšok zmiešame s ríbezľami a necháme ich asi 10 minút odležať.


Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier a plát cesta preložíme späť na plech.


Medzitým vyšlaháme dotuha bielky s druhým vanillínovým cukrom.


Na ešte vlažné upečené cesto, rozložíme ríbezle aj so šťavou.


A na vrch nanesieme ušľahaný tuhý sneh, ktorý pocukrujeme lyžicou práškového cukru. Koláč opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 5-10 minút, kým sneh začne hnednúť.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...