Pre milovníkov bryndzovej pochúťky ;-)
Cesto:
- 200g múka hladká
- 125g maslo
- 100g syrokrém
- 1 celé vajce
- 1/2 prášok do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soľ
- 4 prelisované strúčiky cesnaku
Plnka:
- 200g bryndza
- 1 kocka syrokrém
- 2 polievkové lyžice smotana kyslá
- cibuľka mladá
- 1 žĺtok na potretie koláča
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
A ešte vo vnútri vykrojíme.
Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
Dobrú chuť!!!
mňaam, to je ako quiche na slovenský spôsob, super recept, určite vyskúšam :)
OdpovedaťOdstrániťBibka, ďakujem a nech aj chutí:-)
OdstrániťMňam, mňam, mňam :-)))))))
OdpovedaťOdstrániť:-)))))
OdstrániťIvetko,mate krasne stranky a spoustu bezva receptu.
OdpovedaťOdstrániťProsim vas,co je presne ve ¨syrokrém¨?Monika
Monika, vitajte a ďakujem :-)...a ohľadom syrokrému,je to roztierateľný tavený syr http://www.bel-slovakia.sk/section/syrokrem
OdstrániťVyskúšala som 100 bodov. :) Alexandra
OdpovedaťOdstrániť