Suroviny:
- 6ks vajcia
- 3dcl cukor kryštál
- 0,5 l múka polohrubá
- 2dcl olej
- 2dcl voda
- 1 prášok do pečiva
Poleva na koláč:
- 1 šľahačka prášková
- 2 cukor vanilkový
- 400g pochúťková smotana kyslá 16%
Postup receptu:
6 bielkov vyšľaháme s cukrom do tuha a postupne pridávame žĺtky, olej, vodu a do vyšľahanej masy pridáme múku s práškom do pečiva. Hotovú masu treba rozdeliť na dve časti. Do prvej časti pridáme 2 polievkové lyžice polohrubej múky. Do druhej časti pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Na vymastený plech dávame do stredu plechu po 2 lyžice masy (raz tmavú, raz bielu), upečieme a na horúci koláč dáme džem (môže byť aj ovocie) a rozotrieme. Necháme vychladnúť.
Poleva:
Šľahačku vyšlaháme pridáme pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom, potom to dáme na koláč a posypeme čokoládou, alebo grankom (kakaom).
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
***Milí návštevníci môjho blogu!***
***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*