Suroviny:
- 4 vajcia
- 150g cukor kryštál
- 1 cukor vanilkový
- 250g tvaroh jemný
- 100g rozpustené maslo
- 200g múka polohrubá
- 1prášok do pečiva
- 5 polievkové lyžice mlieko
- 50g narezaná na menšie kúsky čokoláda
- štipka soľ
- 1puding vanilkový
Postup:
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh.
V miske zmiešame žĺtka s vanilkovým a kryštálovým cukrom, pridáme tvaroh, mlieko, maslo, pudingový prášok a rozšľaháme. Zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a ak by cesto bolo velmi husté, pridáme ešte mlieko (ja som pridala 100ml)
Zľahka vmiešame tuhý sneh.
A nakoniec pridáme kúsky čokolády.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov, približne tých 60 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečená) Necháme dobre vychladnúť a vyklopíme.
Dobrú chuť!
Vždy ma poteší, keď moje recepty majú úspech aj u druhých a pošlú mi aj fotku ich výtvoru. Takto krásne sa bábovka vydarila Beátke :)
Bábovku v zdravšej verzii pol na pol so špaldovou a pohánkovou múkou vyskúšala aj @Tiginko V komentároch pod receptom a takto krásne sa jej vydarila
A takto krásne sa vydarila @Katke (vyskúšala bez pudingu a chutila aj bez neho)
Ďakujem dievčatá :)
Idem ju dnes skúsiť :)
OdpovedaťOdstrániťKristínka vitaj a dúfam, že bábovka sa vydarila a chutila :-)
OdstrániťChutila, ďakujem za recept :)
OdpovedaťOdstrániťrado sa stalo a ja ďakujem tebe, že si napísala :-)
Odstrániť