Suroviny:
- 250g múka polohrubá
- 160g maslo
- 90g cukor práškový
- 1 vajce
- 1/2 cukor vanilkový
- hrozno
- nektarinky
- na posypanie ovocia cukor škoricový
Postup receptu:
Z preosiatej múky, masla, vajíčka, práškového a vanilkového cukru, zamiesime vláčne krehké cesto, ktoré zabalíme do alobalu a necháme v chladničke 2 hod. odpočívať.
Cesto rozvaľkáme.
A vyložíme ním dno a bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 24cm ale môže byť aj väčšia, cesta bolo dosť.
Cesto popicháme vidličkou a uložíme naň ovocie (môže byť ľúbovoľné, kto má aké rád) a podľa chuti posypeme škoricovým cukrom.
Dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov (a pečieme tých 25-30
minút na 200 °C) až kým koláč nechytí ružovkastý nádych (v plynovej rúre asi tých 25-30 minút) Po upečení necháme koláč vychladnúť a môže sa ešte posypať práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Dobrý deň, moéhla by som dostat recept na tie minizákusky čo máte ako fotku hore na týchto stránkach tie čokoládové s tou šlahačkou? Dakujem Mirka Špačková
OdpovedaťOdstrániťmijecka@atlas.cz
Dobrý deň Mirka, už som Vám poslala na email :)
Odstrániť