A ešte druhým receptom Klikni tu
A týmto ďakujem autorkám za skvelé recepty, sú výborné! A kedže som ich vyskúšala, troška som si recepty upravila po svojom a mali úspech aj u nás, tak chcem mať recept aj na svojom blogu a ak by ste sa chceli inšpirovať ako ja, tak nech sa páči ;-)
S bryndzovou plnkou
A cesnakovo- syrové
Suroviny na cesto:
- 500ml vlažné mlieko
- 150ml olej
- 750g hladká múka (špeciál)
- 42g čerstvé droždie
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky cukru
- 200g bryndze
- 1 vajce
- pažítka
Plnka2:
- 120g masla
- 100g syrokrému
- 1-2 žĺtka
- posekaná pážítka alebo petržlenová vňať
- 40g tvrdý syr
- 5 strúčikov cesnaku (kto chce môže si dať aj viac)
Na potretie pečiva:
- 1 žĺtok
- 1 polievková lyžica mlieka
Na posypanie:
- rasca alebo ľubovoľné semienka
Postup:
S cestom mi pomohla pekárnička. Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ. Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!
Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky.
Zatiaľ si pripravíme plnky.
Maslo, syrokrém, nastrúhaný syr, žĺtok, pažítku, pretlačený cesnak dobre vymiešame.
A pripravíme si aj bryndzovú plnku. Vymiešame bryndzu s vajíčkom a pridáme nasekanú pažítku.
Cesto už nakyslo.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.
Ako prvé som spravila bryndzové. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a povykrajujeme pohárom, malé bochníčky a poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie.
Spravíme do každého bochníčka jamku.
Dáme bryndzovú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova (asi tých 20-30 minút piekla som v plynovej rúre)
Vyvaľkáme ďalšie cesto a natrieme druhou plnkou.
Stočíme do rolády a pokrájame na trojhranky.
Pred pečením pomastíme žltkom zmiešaným s 1 lyžicou mlieka, poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie, posypeme rascou alebo sezamom a dáme piecť asi tých 25 minút.
Prajem dobrú chuť!
mňam ty brynzové musím vyzkoušet... miluju brynzu ;-)
OdpovedaťOdstrániťTak toto je opravdu lákavé,pohádka...:)
OdpovedaťOdstrániťIvetka, krásne a tá vôňa, hmmm... Milujem slané koláče z kysnutého cesta :)
OdpovedaťOdstrániťUž som ich piekla aj ja....dobrá voľba, krásne nafotené :-)
OdpovedaťOdstrániťnádhera, nic podobného jsem nikdy nepekla, ale musí to být určitě vynikající :-)
OdpovedaťOdstrániťhneď by som si dala aj z jedných aj z druhých, krásny receptík a zase niečo pre naše pekárničky...
OdpovedaťOdstrániťno krásne chuťovky ako vždy..., tiež si pomáham s pekárňou :)
OdpovedaťOdstrániťsú parádne :-) si šikulka
OdpovedaťOdstrániťSuper...aj moja pekárnička bude mať zajtra robotu :-)
OdpovedaťOdstrániťIvetka ďakujem za inšpiráciu, krásne nafotené.
ja som za tie bryndzové a pre mňa s kôprom....mňam... Parádne fotky! :)
OdpovedaťOdstrániťdievčatá, velmi pekne ďakujem za nahliadnutie a aj komentáre! :-))
OdpovedaťOdstrániťmas ich uplne krasnucke Ivetka a fotky nadhera:-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem milý anonym :-)
OdstrániťVyzerajú nádherne...tie trojuholníčky som už robila podľa receptov čo som našla na nete, ale nepodarili sa mi. Plnka mi vytekala. V čom môže byť problém? Aký syr - údený? A na akej teplote si to piekla? V predhriatej rúre? Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-)...a ohľadom syru, zvyknem dávať striedavo, údený alebo neúdený eidam. A prečo ti vytekala plnka, to fakt neviem...asi bolo menej syru?...neviem čo si dávala do plnky...a tieto som piekla v plynovej rúre, asi tých 25 minút....pozrela som recept podľa ktorého som sa inšpirovala, tak tam je napísané 25 minút na 180 °C...tak nech sa ti vydaria, držím palce! :-)
OdstrániťĎakujem!
Odstrániťrado sa stalo :-)
OdstrániťYwett chcem sa ta opytat akurat som skusala tvoj recept tie zo syrovou plnkou a mne sa to tak akoby roztieklo a na papiery mam cele maslo vytecene ja som davala vsetko podla tvojho receptu maslo som dala take to klasicke kockove co je.tak sa ta chcem opytat ake maslo davas ty?
OdstrániťJa dávam klasické čerstvé maslo, ale troška plnky môže byť vytečené, to sa občas stáva aj mne....moja známa dáva palmarín, že jej tá plnka tam lepšie drží, ale my máme radšej maslo...mrzí ma, ak ťa recept sklamal...
OdstrániťDěkuji za úžasný recept. Akorát se mi upekly trojhránky se sýrovou náplní a úžasný. S Brynzou je určitě také vyzkouším. Ještě jednou děkuji :-)))
OdpovedaťOdstrániťrado sa stalo a ja ďakujem, že ste napísali, pekný deň prajem :-)
OdstrániťSu uzasne, Ivka, ja tie trojuholnicky robim so salamou a sunkou a tie censakove buchticky- tak tie robim s banilkovym kremom a pekanovym frangipane- cize nasladko :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Zuzka :-)...ty si ich ešte vylepšila, mňam :-)
Odstrániť