10. 4. 2012

Perník

Voňavý, jednoduchý a obľúbený...






Suroviny:
  • 400 g múka hladká
  •  120 g cukor práškový
  •  2 vajcia
  •  1 dcl olej
  •  3 a 1/2 polievkové lyžice džem
  •  1 kávová lyžička mletá škorica (nemusí byť)
  • 1 perníkový kypriaci prášok
  •   2 a 1/2 polievkové lyžice kakao
  • 0,5 l mlieka
Poleva:
  •  70g masla
  •  100g horká čokoláda (dala som 70%)

1. Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, džem, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko, dáme do misy a spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm).


2. Pečieme tých 35-40 minút na 180 stupňov. Po upečení ešte horúci potrieme džemom, dala som tento výborný domáci  ríbezľový džem a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády, 70g masla a roztopím vo vodnom kúpeli.


                                                   Dobrú chuť!






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...