10. 4. 2012

Jahodová roláda

Pre milovníkov jahôd a tvarohu ;-)....jednoduchá a rýchla príprava. Zvyknem robievať aj ako koláč, na upečené cesto poukladám jahody (alebo môžu byť aj čerstvé marhule) a na ovocie natriem túto plnku a polejem čokoládovou polevou.


Cesto:

  • 6ks vajcia
  •  6 polievkových lyžíc cukor práškový
  •  5 polievkových lyžíc múka polohrubá
  •  1 prášok do pečiva
  •   pár kvapiek citronová šťava 
  • citrónová kôra (troška)
Plnka:

  • 500 g tvaroh mäkký
  •  100 ml smotana na šľahanie
  •  1 vanilkový cukor
  •  80-100g práškového cukru
  • jahody čerstvé


Celé vajcia s práškovým cukrom vyšlaháme do penista. Pridáme postrúhanú citronovú kôru a troška citr. šťavy (ja dávam kvôli tomu že cesto pekne vonia )



Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a dobre premiešame.


Cesto vylejeme na plech ( na veľký a hlboký plech 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10-15 minút na 180 °C.


Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme šlahačkovú smotanu ( ja som dávala 33%)


Upečenú roládu dáme hneď na vlhkú utierku.


Zvinieme a necháme vychladnúť.


Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.


Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme polovičky jahôd a opatrne zvinieme.


                                                          Dobrú chuť!!!



8 komentárov:

  1. ty tu máš tak nádherné fotky a tolik receptů na roládky - nechceš vydat kuchařku? :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lenka, ďakujem :-))....len kto by to sponzoroval? :-)

      Odstrániť
  2. Yvett- ty mi vždy zachrániš kožu, ked si nájdem blbý recept, a nevyjde mi...ako dnes ma zachránila táto roláda:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pochopila som správne?...tak tento recept bol ok?...ak áno, tak to mám radosť:)

      Odstrániť
  3. mala som recept z netu, vyzeral krásne, a po upečení...hm, nejdem komentovať, rýchlo som si spomenula na teba ,šup šup,a táto roládka chutila všetkým:) vdaka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zdravím Ywett,Vaši roládu jsem si
    uložila,dělám podobný recept,jen
    bílka šlehám zvlášt s cukrem do tuha a pak jeden žloutek za druhým,uplně na konec zlehka mouku,bez kypříku
    a zabaluji též teplou.Díky za recept a at se daří.Jana B.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Janka a nech sa aj Vám krásne darí :-) Ďakujem aj za vašu skúsenosť ohľadom rolády a už ani ja nedávam kypriaci prášok.

      Odstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...