Cesto zvyknem pripraviť aj podľa tohto môjho obľúbeného receptu Babkin jablkový koláč stačí z polovičnej dávky.
Cesto:
- 300 g múka hladká
- 50 g cukor práškový
- 125 g maslo
- 1/2 kypriaci prášok
- 3 žltka
- 1-2 PL biely jogurt alebo kyslá smotana
Plnka:
- 1 kg jablká
- cukor podľa chuti
- vanilkový cukor
- škoricový cukor
Sneh:
- 6 PL cukor práškový
- 3 bielka (ja som mala ešte zvyšné bielka, tak som pridala ešte z dvoch vajec)
Postup:
- Z uvedených surovín si vypracujeme cesto a vyvaľkáme (vaľkám na papieri na pečenie a tak prenesiem na plech, ktorý vymažem maslom a vysypem múkou).
- Cesto popicháme vidličkou a dáme nastrúhané jablká ktoré posypeme cukrom podľa chuti.
- Dáme piecť na 180 stupňov cca 20-25 minút a potom na jablkovú plnku natrieme sneh a ešte dáme piecť cca 10-15 minút (zaleží od typu rúry, treba si odsledovať)
Koláč je najlepší na druhý deň :)
Dobrú chuť!
Ano, poznám ... famózny je ... teraz je naň akurátny čas ... a tvoje fotočky nemajú chybu ... koláčik si pekne naaranžovala ... Ywettka , maj pekné dni v novom týždni ... L.
OdpovedaťOdstrániťLauri, veľmi pekne ďakujem ❤ krásne dni aj Tebe ;-)
OdstrániťWow, ten vyzerá fantasticky, jabĺk je tento rok véééľa, tak díky za inšpiráciu!
OdpovedaťOdstrániťIvanka, rado sa stalo a ďakujem 😘
OdstrániťKrásny koláčik. Takýto robila moja babka. Super
OdpovedaťOdstrániťTen koláč je nesmierne lahodný, krásne fotografie! Moja mamina ho taktiež zvykne často robiť ♥ Najviac má na ňom rada práve ten sneh, haha ❤
OdpovedaťOdstrániťBlog de la Licorne * Instagram * We♥It