13. 4. 2012

Ananásová roláda



Cesto:
  • 5 ks vajcia
  •  5 polievkových lyžíc cukor kryštál
  •  5 polievkových lyžíc múka polohrubá
  •  1 polievková lyžica citrónová šťava
  •   citrónová kôra 
Plnka:

  • 250g maslo
  •  100g cukor práškový
  •  4 polievkové lyžice krupica detská (alebo hrubá múka)
  •  850ml kompót ananásový  (kúsky)

Najskôr vyšľaháme sneh.


Vymiešame žĺtky s cukrom do penista. Pridáme šťavu a kôru z citróna. Postupne pridáme preosiatu múku.


Opatrne vmiešame tuhý sneh. Ak chcete mať kakaové cesto, pridajte 1PL kakaa.


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na na 180 °C 10-15 minút.


Kompót necháme odkvapkať. Do ananásovej šťavy z kompótu, dáme 4 polievkové lyžice detskej krupice (alebo hrubej múky) Vo vodnom kúpeli, uvaríme na hustú kašu a necháme dobre vychladnúť.


Maslo vymiešame s cukrom. A vychladnutý krém, primiešame do vymiešaného masla s cukrom a vyšľaháme.


Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.


Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.


Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády) a ku kraju dáme kúsky ananásu.


Roládu opäť zavinieme, potrieme vrch zvyšnou plnkou, nastrúhame čokoládu a ozdobíme kúskami ananásu. Alebo sa môže poliať čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.


                                                  Prajem dobrú chuť!






Túto roládu vyskúšala aj Slávka, roláda mala úspech a aj chutila. Takto krásne sa jej vydarila. Ďakujem Slávka za fotku, potešila si ma :-)


















6 komentárov:

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...