19. 4. 2012

Schovaná roláda


 Jednoduchá, rýchla, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule... čo máte radi ;-)


Cesto:

  •  4vajcia
  •  4 polievkové lyžice-cukor kryštál
  •  4 polievkové lyžice-múka polohrubá
  •  1 polievková lyžica-citrónová šťava
  •   z polovice citróna-citrónová kôra

Plnka:

  • nutella
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • jahody

Postup receptu:

Najskôr vyšľaháme sneh.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.


V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.


                Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C  10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)


Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. 


Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)


Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.


Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.


                              Roládu opäť zavinieme.



Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a  poukladáme prekrojené jahody.


             A natrieme zvyškom plnky, môžme dať ešte jahody.


A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.


                    Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.


A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-)


                  Ozdobíme a pokrájame.


                                 Prajem dobrú chuť!



 Vždy ma poteší, keď moje recepty majú úspech aj u druhých. Takto krásne sa dezert vydaril Aďke :)





12 komentárov:

  1. to vyzerá senzačne! aké dobré nápady... a tie vykrojené jahôdky mňam :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. OBDIVUJI TRPĚLIVOST PŘI FOCENÍ POSTUPU, JÁ JSEM SE K TOMU JEŠTĚ NEPROPRACOVALA. JSEM RÁDA, KDYŽ SI VZPOMENU NAFOTIT DORT, KTERÝ JSEM NĚKOMU PEKLA.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pavla, vitajte a ďakujem za návštevu :-) Fotopostupy som sa naučila vkladať na stránke Varecha. sk, lebo aj tam dávam svoje recepty, tak som potom pokračovala aj na svojom blogu (je to dobré aj pre začínajúce gazdinky, ktoré sa učia piecť)

      Odstrániť
  3. Nadherna, vianocna torticka. Super nafotene :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ivka obdivujem tu tvoju schovanu roladku...ja som si myslela, ze tam ide do tej bielej plnky zelatina....to drzi tak pekne pokope, ze je to zmrazene? vyzera to byt ako parfe torta (zmrzlinova), ale tam ide len smotana bez tvarohu ...laka ma vyskusat ju... vyzera to uzasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Adrianka :-)...ak vyskúšaš, daj vedieť a áno, drží to dobre, ale musí byť smotana kyslá 16% a tvaroh jemný, nie hrudkovitý... a po 2 hod. to vyberiem z mraziaka a vyklopím. Pekne sa dá krájať a dobre drží tvar...potom to už nechávam v chladničke, pokiaľ ju nezjeme :-)...táto roláda je svieža a výborná na leto..so želatínou som ešte neskúšala, hlavne tou plátkovou, či aká to je...dáko nemám odvahu....prajem pekný večer :-)

      Odstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...