Suroviny:
- 1vajce
- 70g cukor hnedý trstinový
- 1/2 cukor vanilkový
- 1/2 prášok do pečiva
- 250g smotana kyslá
- 110g múka polohrubá
- 1PL kakao
- jahody(ja som dala mrazené)
Postup:
Vyšľaháme celé vajce s hnedým a vanilkovým cukrom.
Pridáme kyslú smotanu a múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakao.
Premiešame a cesto dáme do olejom vymastenej okrúhlej formy, použila som formu s priemerom 24cm.
Pridáme jahody (jahody som pokrájala na plátky, aby mi neklesli do cesta)
Cesto dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) tých 40 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené) Necháme dobre vychladnúť.
Milujem jahody :-)
Prajem dobrú chuť!
kakao, jahody, to je rááj
OdpovedaťOdstrániť:-)
OdstrániťDokonalosť sama :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Ľubka :-)
OdstrániťOpět jeden pohádkový koláč a spousta krásných květů...:))
OdpovedaťOdstrániťSonka, ďakujem, mám radosť, že sa aj kvietky páčia :-)
OdstrániťJahodová sezóna je tu o chvíľku, takže každý výborný recept sa hodí. Tento vyzerá super :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Gabika a vitaj! :-)
OdstrániťMiluju jahody, jahodové recepty a Tvé koláče, Ywett:-))
OdpovedaťOdstrániťJanka, si milá a krásne ďakujem :-)
OdstrániťJeeejda, takže sezóna jahod už začína, to som rada, dnes som už tri jahôdky v záhradke našla celkom červené. No kto by už len jahody nemal rád, a ešte taký koláčik jahodový...no proste mňam. A nielen koláč maš krásne upečený a nafotený ale aj tie kvietky sú super. Pozdravujem Yvetka.
OdpovedaťOdstrániťMajka, krásne ti ďakujem za milý komentár :-)...prajem krásny večer!
OdstrániťU nás jahôdky ešte len kvitnú, nevieme sa dočkať.Ywka skvelý jednoduchý koláčik , vďaka za inšpiráciu :-). nádherné fotky...
OdpovedaťOdstrániťJarka, rado sa stalo a veľmi pekne ďakujem za milý komentár :-)...hmm, len pochybujem, že tie fotky sú nádherné a hlavne tá úvodná....lebo na FB-stránke-Torty, zákusky a koláčiky...tak jedna tam k tej fotke napísala..... " tento vyzera ako zhorany kus dreva....otras...."
OdstrániťKedže aj fotka skresluje a na koláč v popredí dopadal tieň a v pozadí dopadalo slnko...a ešte som do koláča dala kvalitné kakao, tak preto zrejme tak pôsobí, ako dotyčná napísala :-P ....ale, adminom tej stránky sa zrejme fotka páči, keď si ju dali za profilovku :-))
...ale takých ľudí neriešim, však každý má právo mať svoj názor...
Odstrániťurčite áno, na takéto komentáre sa treba povzniesť...
Odstrániťpresne tak Jarka :)
Odstrániťuz citim ako vonia... mnam
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň, práve mám tento voňavý koláčik v rúre, ale v elektrickej, a neviete mi poradiť do budúcna na koľkých stupňoch sa to má piecť v tej elektrickej rúre. Inak koláčik, nielenže vyzerá super, ale aj tak vonia. Teším sa, až ho ochutnáme!
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň Ľubka, ďakujem a rada by som dobre poradila, ale ja mám plynovú rúru a tak väčšinou pečiem v nej. Niektoré koláče mám vyskúšané aj v elektrickej (to, ak som piekla u svokričky)...tento koláč je ako piškóta, tak by sa mohlo piecť zhruba 180 °C tak 35 minut... vyskúšať potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené...tak prajem dobrú chuť a nech sa darí :-)
OdstrániťDnes som robila tento koláčik ale namiesto jahôd som dala čerešne, ktoré ostali... Váš blog je perfektný a mam množstvo receptov, ktoré odtiaľto vyskúšam ;o)
OdpovedaťOdstrániťLenka, vitajte a veľmi pekne ďakujem za milý komentár, mám radosť, že sa Vám recepty páčia :-)
Odstrániť...už sa nám pečie :) robíme ho spolu s dcérkami 8r+11r :)
OdpovedaťOdstrániťTak to ste šikulky, nech sa dobre darí :-)
Odstrániť