Jednoduché, voňavé a lákavé aj pre návštevu... (tieto chuťovky robievam aj na slano s bryndzovou plnkou)
Suroviny:
- 400 g cesto lístkové
- jahody čerstvé
- marhule čerstvé
Na potieranie:
- 1 žĺtok
- 1 PL mlieko
Postup:
Lístkové cesto (ja som dala domáce) rozvaľkáme (nie veľmi na tenko) na pomúčenej doske a nakrájame na obdĺžniky, alebo kocky. A ešte jednu stranu takto poprekrajujeme.
Okraje potrieme vajíčkom a poukladáme ovocie (ak je ovocie kyslejšie, tak by sa mohlo obaliť v jemnom kryštálovom cukre) pokrájané na menšie kúsky.
Preložíme a okraje popritláčame. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom s 1PL mlieka. Vo vopred vyhriatej rúre upečieme cca 15 minút na 220- 230°C (pri plynovej rúre tretí stupeň a doružova, tiež približne tých 15-20 minút)
Upečené preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Vyšlo 32 ks.
Dobrú chuť!
A dneska repete, kedže som varila marhuľový džem :-)
A recept na džem je TU
Ywett,výborná rýchlovka, páči sa mi, že je to s čerstvým ovocím.Díky za tip!
OdpovedaťOdstrániťMňáám ;)
OdpovedaťOdstrániťNádherné, vyzkouším, děkuju.
OdpovedaťOdstrániťVankúšiky ozaj na zjedenie...:)
OdpovedaťOdstrániťDievčatá, veľmi pekne ďakujem za nahliadnutie receptu a za milé komentáre :-)
OdpovedaťOdstrániťIvetka, nadherne fotky ako vždy. Hneď by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťYwett vypadají krásně, určitě upeču jsou k nakousnutí...:-)
OdpovedaťOdstrániťLucka, Sonka, krásne ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťMňam, dokonalé:-))
OdpovedaťOdstrániťďakujem Janka :-)
OdstrániťIvetka, uz dlhsiu dobu peciem len kolaciky z tvojho blogu a nevychdzam z uzasu aka si sikovna! Niektore sa mi podaria podobne ako tebe, ine nie, ale tak to ma byt :D Neviem ci si vyucena cukrarka alebo to mas iba ako svoje hobby, kazdopadne sklanam uprimne hlboko klobuk a zelam vela vela vela podobnych chutoviek, ktorymi potesis vzdy aj ostatnych :)
OdpovedaťOdstrániťSrdecne pozdravy zo Stupavy zela Izabela.
Milá Izabelka, veľmi pekne ďakujem za milý komenár, vážim si to! A ver, že ani mne sa niekedy nepodaria koláče a potom skúšam odznova, aby som mohla odskúšaný recept posunúť ďalej. A nie som vyučená cukrárka (milá lichôtka) lebo ak by som bola, tak tie zákusky by museli vyzerať ešte krajšie a hlavne pekne aj nakrájané, lebo ja neviem rovno a pekne krájať. Pečenie mám ako svoje hobby a kedže moja rodina vie, že ma baví piecť a hlavne fotiť, tak mám potom o zábavku, na rodinné oslavy postarané :-) A to keď si pomyslím, že do svojej 30-tky som nevedela piecť a zdrapilo ma to neskôr :-) A mám radosť, ak sú s mojimi receptami, spokojní aj moji fanúšikovia :) Ešte raz ďakujem a prajem, nech sa Tebe a Tvojej rodinke vždy dobre darí!
Odstrániťjoj nádhera ako vždy,až sa mi slinky zbiehajú... Ywetka a džem by nevytekal ?
OdpovedaťOdstrániťďakujem Martinka :-)...a môže sa dať aj džem, ale radšej hustý....alebo puding
OdstrániťMôžem sa opýtať, ak nemám čerstvé ovocie, môžem ho nahradiť aj mrazeným alebo kompótovým? :)
OdpovedaťOdstrániťv lístkovom ceste nemám odskúšané mrazené, alebo kompótové ovocie, preto neviem poradiť
OdstrániťBoli vyyyyborneeee :) Mali uspech. A take jednoduche. Skvely receptik. Martina.
OdpovedaťOdstrániťteším sa Martinka a ďakujem, že si napísala :)
Odstrániť