Griláž-suroviny:
- 180g cukor kryštál
- 250g maslo
- 397g sladené kondenzované mlieko
- 150g mleté lieskovce alebo vlašské orechy
- 180g tortové oplátky
Cukor rozpustiť na karamel (stále pomaly miešať) a postupne pridávame maslo a sladené mlieko ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho niekedy spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky )
Pridáme pomleté lieskovce a dobre premiešame.
Hotovú griláž odstavíme a oplátky plníme až keď sa griláž nerozteká, ale mala by sa potierať ešte horúca.
Naplnené oplátky zaťažíme a dáme do chladničky. Je lepšie ak sa pokrája na druhý deň.
Dobrú chuť!
Griliáž doma neděláme, ale vanilkové rohlíčky ano. :) Moc se ti povedly...;)
OdpovedaťOdstrániťJinak na blogu už mám nastavené ty pravidelné čtenáře, takže se můžeš přidat. ;)
Hmm, lákavá krabička plná dobrot, krásné cukroví jsi napekla...:))
OdpovedaťOdstrániťGrilaz robi moja maminka a nechava v tom normalne hrubsie orechy, tym sa to zvysi.. a vytvara iny dojem.. zboznujem ich. Ywett mas krasne fotky, hned by som sa do monitoru zakusla;)
OdpovedaťOdstrániťObidvoje u nás obľúbené. Griláž robím presne takto, len pridám trochu cery.
OdpovedaťOdstrániťJ.
už dávno som nerobila griláž vďaka za pripomenutie Ywka....krásne nafotené :-)
OdpovedaťOdstrániťty oplatky jsou u nás taky jedno z nejoblíbenějších cukroví, naše mamka je dělá vždy, i letos dělala a už jsme k nám domů vyfasovali :-) A jsou fakt výborné. Jinak nádherné fotky!
OdpovedaťOdstrániťty oplatky jsou jak od někoho, kdo se tím vážně živí!
OdpovedaťOdstrániťšikulka :))
Krásne napečené, ako vždy :-)vanilkové rožky už mám a na griláž sa ešte chystám. Krásny večer prajem.
OdpovedaťOdstrániťTy oplatky vypadají skvěle, rohlíčky samozřejmě taky :)) Krásné fotky!
OdpovedaťOdstrániťBára, Sonka, Katka, Janka, Jarka, Kivi, Kamča, Mery, Catalina, veľmi pekne ďakujem dievčatá za Vašu návštevu a milé komentáre :-)
OdpovedaťOdstrániťPrajem Vám všetkým a Vašim rodinkám krásne vianočné sviatky :-))