22. 8. 2012

Ríbezľovo-perníkové muffiny


jednoduché, u nás obľúbené a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj vám ;-)




Suroviny:
  • 400 g múka hladká
  •  100 g cukor práškový
  • 2 ks vajcia
  • 100 ml olej
  •  3 a 1/2 polievkové lyžice lekvár (dala som domáci ríbezľový, je aj medzi receptami)
  • 1 kávová lyžička škorica mletá
  • 1 ks kypriaci prášok do perníka
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice kakaa
  •  300 ml mlieka
  • ríbezle

Postup receptu:

Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, celé vajíčka, olej.


Pridáme lekvár.


Mletú škoricu.


Mlieko.


 Kypriaci prášok do perníka a kakao.


Dobre vymiešame metličkou alebo ručným šľahačom, aspoň 2 min.


Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny (napĺňajte len do 2/3 pretože mufiny počas pečenia naberú objem) pridáme ríbezle.


 (Na vrch som ešte dala dala zvyšok cesta)
 Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút na 180°C (pri plynovej rúre, tretí stupeň tých 25-30 minút)


Po upečení necháme muffiny troška vychladnúť. Môžeme ponamáčať do čokoládovej polevy alebo posypať práškovým cukrom.


 Prajem dobrú chuť!

Z tejto dávky vyšlo 18ks.


20 komentárov:

  1. Ozaj veľmi pekné muffinky....s vôňou a chuťou perníka...to som ešte neskúšala ale určite vyskúšam, boli by možno aj s jabĺčkami, ríbezle už nemáme...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, veľmi pekne ďakujem, verím že si pochutíš :-)...a výborný nápad, nastrúhať jablká, budú ešte lepšie

      Odstrániť
  2. Ahoj Ivetka, samozrejme beriem inšpiráciu na receptík.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivetka, upečené muffinky sa oddeľovali ľahko z košíčkov? Ja som z toho trocha nešťastná, že muffiny v košíčkoch sú "prilepené". V silikónových formičkách sú perfektne oddeliteľné, ale v papierových majú väčší šmrnc ;-) A to som už vyskúšala aj drahšie aj lacnejšie košíčky. Tie v obchodoch sa dajú krásne "vylupnúť"...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, tak boli troška prilepené ale papier z košíčkov sa dal dobre stiahnuť...ďakujem za nahliadnutie :-)

      Odstrániť
  4. Yvka perníkové som ešte neskúšala , vyzerajú fantasticky :-) aj krásne nafotené .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jarka, veľmi pekne ďakujem a vyskúšaj, sú fakt dobré...však potom napíš :-)

      Odstrániť
  5. Musím říct, že samotnou by mě podobná kombinace vůbec nenapadlo. Ale rybíz mám moc ráda, perník také...rozhodně bych ráda vyzkoušela:-)) Musí být výborné!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, verím že by ti chutili, tak už len vyskúšať :-)...ďakujem za nahliadnutie a milé komentáre dievčatá, a prajem všetkým krásne dni :-))

      Odstrániť
  6. Vypadají nádherně :) Jen se zakousnout a ta vůně musí být úžasná!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ty jsou krásné, v kombinaci s perníkem se mi moc líbí, mňam :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vyzerajú nádherne, super recept ako vždy :) tiež som niečo podobné minule robila ale v kombinácii s hruškou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bibka, veľmi pekne ďakujem a s hruškou museli byť tiež výborné, vďaka za inšpiráciu :-)

      Odstrániť
  9. vyzeraju skvele a tie chute..ach mnaaam :)))

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...