18. 4. 2012

Cesnakovo-bryndzové košíčky


Túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-)



Suroviny:

  • 200g múka hladká
  •  1/2 prášok do pečiva
  •  1/2 čajovej lyžičky soli
  •  4 strúčiky prelisovaný cesnak
  •  1 vajce
  •  125g masla
  •  100g syrokrém

Plnka:
  •  200-250g bryndza
  •  1 kocka syrokrém
  •  1 žĺtok na  potretie 

Postup receptu:


                                  Zo surovín vypracujeme cesto.

           
                         A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.


Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)


Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.


Povykrajujeme formičkou. Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek. Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.


Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.


                        A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!


5 komentárov:

  1. Dobrý den. Moc se mi líbí vaše recepty. Ve slaných receptech uvádíte surovinu syrokrém. Můžu se prosím zeptat co je to a jestli nevíte, jak ji nazýváme u nás na Moravě ? :-) Děkuji za odpověď
    Magdaléna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň Magduška, veľmi pekne ďakujem a ohľadom syru, vložím sem link ako ten syrokrém vyzerá (dúfam, že to zobrazí)...je to tavený syr, tak neviem aké tavené syry sú u vás, ale určite budete môcť niečím podobným nahradiť
      http://www.bel-slovakia.sk/section/syrokrem

      Odstrániť
  2. Dobrý deň, tieto košíčky už som raz robila podľa receptu, ale chcem sa opýtať, či je možné cesto zarobiť aj 24h vopred, máte skúsenosť? Ďakujem :) Katarína

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň Katka, tak len s tým syrokrémom a ani so zarobeným cestom na 24 hod. vopred som neskúšala, ale myslím ak bude v chladničke, že by sa mu nemalo nič stať a prepáčte, že tak neskoro odpovedám. Prajem pekné vianočné sviatky:)

      Odstrániť
  3. A ešte keby som namiesto bryndze dala do plnky iba syrokrém samotný, roztečie sa? :) Vďaka :) Katarína

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...