15. 12. 2012

Medvedie labky







Tieto krehké koláčiky sú naše obľúbené a recept mám od svokričky. A kedže ich veľmi ľúbi môj manžel, tak ich robievam každé Vianoce :-) Viem, že každý má ten svoj recept osvedčený, ale pre inšpiráciu ponúkam recept aj Vám ;-)

Suroviny:

  • 300g múka hrubá ( vyskúšala som zameniť hrubú múku za hladkú a myslím, že boli lepšie) 
  • 250g maslo čerstvé
  • 100g pomleté lieskovce alebo mandle
  • 100g cukor práškový
  • 1/2 čajovej lyžičky mletá škorica
  • 30g kakao
  • nastrúhaná citrónová kôra ( troška)
  • 2 žĺtka
  • 3ks voňavé roztlčené klinčeky (nemusia byť)

Na obaľovanie:

  • cukor práškový
Postup:

Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo) a dáme ostatné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 1hod. odpočinúť.


Keď sa ide cesto spracovať, je dobre nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Odpočinuté cesto vtláčame do labkových nemastených formičiek a naplnené dáme na plech a pečieme v dobre teplej rúre (piekla som v plynovej, približne tých 15 minút, radšej pomaly aby nezhoreli)


Keď sú upečené, necháme troška vychladnúť, vyklopíme z formičiek a obalíme v práškovom cukre.



                                                         Prajem dobrú chuť!



Takto krásne sa vydarili Evke a napísala, citujem:
"Medvedie labky teraz napečené, výborne išli vyklopiť, miesto lieskovcov som dala orechy. Sú mňamkové, ďakujem za recept ♥"








Ďakujem Evka, za fotku.









26 komentárov:

  1. Krásně se ti povedli, u nás doma jsou méně oblíbená proto je nepeču, vždycky mi stačí ochutnávka od maminky :) Ale hrozně mě už jako dítě bavili chystat - vytlačování do fomiček byla sranda:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka, u nás ich má najradšej môj manžel, ja zase ľúbim vanilkové, syn ľúbi griláž a dcérka medovníčky, tak pečiem, pre každého jeho obľúbené a aj pre starkú :-)...a ďakujem :-)

      Odstrániť
  2. Pracny miluju, ale poslední roky se špatně vyklápěly, tak mě to nebavilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Amelie, ak budeš mať chuť, vyskúšaj tento recept, veľmi pekne sa dali z formičiek vyklopiť :-)

      Odstrániť
  3. Ahoj, u mě na blogu právě probíhá Giveaway. Nechceš se zúčastnit? :)
    http://beauty-blog-blog.blogspot.cz/2012/12/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. medvědí pacičky dělává moje babička a vždycky se na ně rosina těší :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. na mna je toto pecivo velmi pracneee,asi preto je jeho nazov "pracny" z cestiny taky vystizny :D ale milujem ich, rovnako ako vacsinu klasickeho vianocneho pecivka, mnam, uz sa tesim,ako ich u niekoho na navsteve ochutnam :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. marysity :-)))...a ďakujem za návštevu :-)

      Odstrániť
  6. Ywett, jsou úžasné! Vypadají dokonale a určitě tak i chutnají! :) Přeju ti krásný advent, ať se ti daří! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. krásne ďakujem a aj za prianie, si zlatá! :-)

      Odstrániť
  7. Ywka sú krásne , pripomenula si mi moju starkú :-) tá ich piekla každý rok :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No krasne ich mas! U nas tiez musia byt, manzel bez nich nema ani vianoce;) Ja do nich davam cokoladu;) miesto kakaa.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ďakujem Katka, tak aj u nás je to rovnako :-)...a dobrý nápad vyskúšať aj s čokoládou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ivka, tohto roku som ich nepiekla ale keď vidím tie tvoje tak rozmýšľam či ich nemám predsa upiecť?:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, ak ľúbite, nie je čo váhať a ďakujem :-)

      Odstrániť
  11. Jééminenku, nielen krásne pečieš ale tvoje fotky sú rozprávkovo nádherné :-)Normálny skvost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery, si milá a krásne ďakujem :-)...fotenie ma veľmi baví, ale to nás všetky, že? :-)

      Odstrániť
  12. Ywet už 2krat som ich zamiesila a vôbec sa nedajú upiecť sú mäkke a sa lamu o mam pridať muku ?Lila dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. múku určite nepridávaj a ako dlho si ich piekla? Recept mám od svokričky a pečiem ich už vyše 20 rokov a nestalo sa mi a ani druhým čo recept vyskúšali, že boli mäkké a lámali sa...labky keď vychladnú tak troška stvrdnú, sú chrumkavé...piekla som 15 min. a vo formičke ich zvyknem nechávať 5 minút a potom vyklopím do taniera s cukrom, jemne buchnem formičkou a pekne sa vyklopí, nezvyknú sa rozsypať

      Odstrániť
    2. dakujem za odpoved piekla som ich tiez 15 min.no skusim ich aj dnes do tretice mozno sa mi vyklopia uz tiez skusim rucne miesat asi v robote sa velmy vymiesaju lebo tie van.rozky su famozne tak som si vravela to neje mozne potom napisem emilia elis- lila

      Odstrániť
    3. no v mixéri cesto radšej nerobiť, ja všetky takéto cestá robím v rukách. Tak nech sa dobre darí a prajem pekný večer :-)

      Odstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...