17. 5. 2012

Koláč s hlivou





medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre mňa lákavé na akýkoľvek spôsob  ;-)




Suroviny:


  • 300g g lístkové cesto
  • 300g hliva ustricová
  • 200g kyslá smotana
  • 70g strúhaný syr údený
  • paradajky cherry
  • mladá cibuľka
  • čerstvá bazalka
  • čierne korenie
Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 1 strúčik cesnaku (roztlačený)

Postup:


Hlivu pokrájame.

Na olivovom oleji popražíme pokrájanú hlivu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút a necháme vychladnúť.


Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko) do tvaru kruhu a 100g lístkového cesta si necháme na vrch koláča.


Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou.


Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr.


Na pripravené lístkové cesto, dáme zmes hlivy.


Pridáme kyslú smotanu so syrom (kto chce môže pridať, ešte roztlačený cesnak) a posypeme bazalkou.


Zvyšné lístkové cesto rozvaľkáme.


A podľa vlastnej fantázie pokrájame a dáme na koláč. Potrieme osoleným rozšľahaným vajcom s roztlačeným cesnakom.


Dáme na polovicu rozkrojené paradajky.


A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) 


Prajem dobrú chuť!


4 komentáre:

  1. Hmm hlíva je nejen zdravá,ale taky mooc dobrá :) Takže děkuji za super recept

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektné :) toto aj o polnoci...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dala by som si.... krásne fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janka, BenJ, Saška, ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...