Recept z mojej receptovej písanky a kedže je taký osviežujúci, najradšej ho pečiem v lete. Dá sa spraviť aj ako torta ;-)
Suroviny:
- 6 ks vajcia
- 6 polievkové lyžice -cukor kryštál
- 6 polievkové lyžice-múka polohrubá
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 /2 prášok do pečiva
- 1dcl oleja
Plnka I:
- 500g tvaroh jemný
- 250g masla
- 1 cukor vanilkový
- 8 poliev. lyžíc cukor práškový
- 1liter vody
- 1 prášok -džús pomarančový
- 7 poliev. lyžíc cukor kryštál
- 2 prášky zlatý klas - krémový prášok
Postup:
Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech a upečieme ( plech som použila s rozmerom 36 x 26 cm)
Plnka I: Maslo vymiešame s práškovým a vanílkovým cukrom, pridáme tvaroh a podľa chuti môžme pridať aj troška rumu. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
Plnka II: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku (zvyknem kupovať Tang-pomaranč) V ďalších 500 ml vody rozmiešame 2 prášky Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového roztoku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatínu troška vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme na chladné miesto a po stuhnutí koláč pokrájame. Dobrú chuť!
Vyskúšala som plnku aj tak, že namiesto masla som dala kyslú 16% smotanu a aj tak bol chuťovo dobrý.
viborny kolac
OdpovedaťOdstrániťsúhlasím Martin :-)
OdstrániťMilujem ten koláč piekla ho mamka keď som bola malá :-D
OdpovedaťOdstrániť:-)
OdstrániťVyskusam, ale ako skoro vo vsetkych receptoch, aj tu mi chyba velkost plechu. Su rozne velkosti a ja sa prevazne "netrafim"
OdpovedaťOdstrániťPlech som použila s rozmerom 36x26 cm...už som to dopísala aj do receptu
OdstrániťJa ho robievam tiež, ale II.plnku robím tak, že 7,5 dcl Fantu /citrónovú, pomarančovú, robila som aj s cocacolou, kofolou a bolo to výborné/ uvarím s dvomi vanilkovými pudingami a 2 PL kr.cukor. Ja tento koláč mám pod názvom "Osviežujúci zákusok" :-)
OdpovedaťOdstrániťDarinka, tak som ešte neskúšala, ale môže to byť aj v takej verzii dobré, ďakujem za komentár :-)
OdstrániťMilá Ywett, tyto řezy dělám už strašně dlouho a vždy s velikým úspěchem. Jen dolní vrstvu peču světlou, jsou vynikající :-) Všem doporučuji a Vám děkuji za krásný blog s bezvadnými recepty a nádhernými fotkami :-) Marťa
OdpovedaťOdstrániťTo ja Vám ďakujem za návštevu a milý komentár :) ...a ohľadom receptu na tento koláč, súhlasím, je výborný a niekedy tiež vyskúšam, že spravím bledé cesto :)
OdstrániťTiez ho robievame.Pod zelatinu davame este ovocie a podla ovocia volime farbu zelatiny.Oranzova-broskyne,zelena-kiwi,cervena-ceresne,zlta-banan... :))
OdpovedaťOdstrániťs ovocím musí byť ešte lepší :-)
OdstrániťJej aj toto je tvoj repcet?? Teda toto mám medzi obľubenými v pc a je vyskušany na 1 s hviezdičkou
OdpovedaťOdstrániťáno aj tento, dávala som ho aj na varechu keď som sa tam ako nová zeregistrovala, ešte pod starým nickom http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-kolac-so-zelatinou/13299-recept.html
Odstrániť