17. 6. 2012

Roládová mini torta



Takúto tortičku sme spravili s dcérkou, ku dňu otcov ;-)



Cesto:
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice cukor kryštál
  •  4 polievkové lyžice múka polohrubá
  •  1 polievková lyžica citrónová šťava
  •   z polovice citróna citronová kôra

Plnka:
  • nutella
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • jahody

Postup:

Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.


Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)


Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku. 


Z upečeného plátu odrežeme kruh (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom  20x6 cm)


Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.


Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. 


Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.


 Roládu opäť zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala a potom sa mi zle krájala, nutela troška vytekala von)


Formu vystelieme potravinárskou fóliou a poukladáme striedavo jahody (prekrojené)  a pokrájanú roládu.


Dáme plnku.


A nakoniec priložíme vykrojenú okrúhlu časť cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.


Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.


A ľubovoľne ozdobíme. My sme nakrájali ešte zvyšnú roládu a takto ozdobili.


                                                                     
A ešte jahôdky.



Prajeme dobrú chuť! :-)







12 komentárov:

  1. Fantastické, jahody, Nutella a šlehačka..., krásný dortík :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Odpovede
    1. Janka, to rozhodne nie :-)....a ty tiež chodíš na stránku Varecha. sk? :-))....ďakujem za nahliadnutie a komentár! :-)

      Odstrániť
  3. Yvett, presne na takúto kombináciu som si robila chute v nedeľu... recept ako vždy výborný a krásne zdokumentovaný..:) snáď už budúci víkend sa mi podarí niečo obdobné vytvoriť... mám taký plán... roláda! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saška, ďakujem a už teraz som zvedavá na tvoju roládu! :-)

      Odstrániť
  4. jste moc šikovné holky, krásné! to musel mít tatínek radost :-)

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...