Cesto:
- 4 vajcia
- 4PL hnedý cukor
- 4PL polohrubá múka
- 70g mleté lieskovce
- 50ml horúcej vody
Plnka:
- 250g tvaroh jemný mäkký
- 200g smotana kyslá 16%
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1-2PL práškový cukor
- jahody
Postup:
Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom.
Pridáme preosiatu múku.
Horúcu vodu.
Pomleté lieskovce.
Opatrne vmiešame tuhý sneh.
Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme jahody, alebo polovičky jahôd a opatrne zvinieme.
Dobrú chuť!!!
je nádherná a určite aj chutná, jahody milujem :-)
OdpovedaťOdstrániťTak tohle je dokonalé! Mňam!
OdpovedaťOdstrániťMoc krásná roládka, hlavně ty jahody tam
OdpovedaťOdstrániťKrásna roláda....ako všetky tvoje :-)
OdpovedaťOdstrániťrikinka, Kim, Martinka, Čistinka, ďakujem Vám a prajem krásny dník :-))
OdpovedaťOdstrániťjee ty to máš tak krásně nafocené :) hned bych si dala, vypadá to božsky :)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-) a prajem krásny dník! :-)
OdstrániťYvett,ako to ty len robíš, tvoja roláda vyzerá fantasticky s tvarohom a jahodami-mňam. Mne sa rolády akosi nedaria,stále sa mi pri rolovaní nalomia, netuším kde robím chybu,tvoju určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťIvanka, ďakujem a ak vyskúšaš niektoré z mojich rolád, určite sa ti vydaria. Rolujem vždy po dĺžke a opatrne ju stláčam, myslím ten kraj od ktorého začínam rolovať..ku kraju rolády nedávam veľa plnky....neviem ako ešte poradiť, kľudne sa ešte opýtaj...a upečené cesto dám hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach ju stáčam a hneď spolu s papierom, ak pôjdeš podľa postupu určite sa ti podarí. Už podľa môjho receptu vyskúšali a roláda sa podarila, tak ti držím palce a daj potom vedieť :-) http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-rolada-fotorecept/26695-recept.html
OdstrániťDiky za radu,určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániťrado sa stalo a nech sa dobre darí! :-)
Odstrániťmoc hezká roláda, na taková umělecká díla si já vůbec netroufám, jsi mooooc šikovná :-)
OdpovedaťOdstrániťkivi, určite by si to zvládla, len skús :-) A ďakujem! :-)
OdstrániťRoláda krásna a postup pekne zrozumiteľný...************
OdpovedaťOdstrániťEvka, ďakujem :-)
OdstrániťNádhera, máš parádní recepty.
OdpovedaťOdstrániťAmelie, ďakujem :-)
Odstrániť