Cesto:
- 4 celé vajcia
- 85g cukor hnedý
- 240g múka polohrubá
- 1 cukor vanilkový
- 1 prášok do pečiva
- 50ml mlieko
- 100ml oleja
- 2 polievkové lyžice kakao
- čerstvé maliny alebo iné ovocie
- 2 PL mlieka do kakaovej časti
Plnka:
- 250ml smotana na šľahanie 33 %
- 375g smotana kyslá 16%
- 1 cukor vanilkový
- 1 polievková lyžica cukor kryštál
Pridáme olej, múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a mlieko.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm)
Do druhej polovice cesta primiešame kakao a 2PL mlieka.
Vylejeme na bledé cesto.
A s vidličkou troška premiešame.
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Natrieme plnku na dobre vychladnutý korpus a ľubovoľne ozdobíme.
Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť a najlepšie nechať tortu, do druhého dňa v chladničke.
Dobrú chuť!
Tak ten vypadá moc náramně pěkně, jako všechno ostatní, co jsi upekla.
OdpovedaťOdstrániťNa mém blogu najdeš ocenění.
Martinka, ďakujem :-)
Odstrániť