3. 6. 2012

Marhuľová roláda


Túto roládu som robila na moje meniny a podobnú s jahodami som už dávala tu: Schovaná roláda
 A ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam recept aj Vám ;-)



Suroviny:

  • 5 vajec
  • 5 PL cukor práškový
  • 4 PL múka polohrubá
  • 1PL kakaa   
Plnka:

  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • čerstvé marhule (750g)


Postup:

Najskôr vyšľaháme sneh.
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.


Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.


A nakoniec vmiešame kakao.


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C  10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)


Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)


Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.


Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme plnkou. Zvyšnú plnku si odložíme a roládu opäť zavinieme.


Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a  poukladáme prekrojené marhule.


 A natrieme zvyškom plnky a poukladáme ešte marhule.



Priložíme odrezaný pás cesta, ktorý predtým ešte môže potrieť marhuľovým lekvárom a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.

Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.


A ľubovoľne ozdobíme.


Ja som ešte posypala kakaom. Prajem dobrú chuť!



12 komentárov:

  1. Ty to máš pokaždé tak pěkně nazdobené! Taky někdy budu muset vyzkoušet roládu, ještě nikdy jsem žádnou nedělala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty máš ale fantáziu :-) nádhera

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkné!!:-) Úplně jsem dostala chuť na roládu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Roláda vyzerá dokonale, ako vždy. Krásny deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dievčatá, velmi pekne ďakujem :-)....prajem krásny dník!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ľutujem, že som na tie Tvoje meniny nedobehla...obdivujem tvoju fantáziu pri tých roládach a aj to, že tie tvarohové plnky ti dobre stuhnú aj bez masla alebo želatiny...nádhera

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, dávam najskor na 2 hod. stuhnúť do mrazničky, potom sa aj lepšie krája

      Odstrániť
  7. Suprové, ty si vieš tak krásne vypiplať tie koláčiky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Evka, rikinka, velmi pekne ďakujem aj Vám! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...