4. 5. 2012

Jahodová roláda s lieskovcami




Cesto:

  • 4 vajcia
  • 4PL hnedý cukor
  • 4PL polohrubá múka
  • 70g mleté lieskovce
  • 50ml horúcej vody 

Plnka: 

  • 250g tvaroh jemný mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1-2PL práškový cukor
  • jahody

Postup: 

Vyšľaháme sneh a vymiešame žĺtky s cukrom.


Pridáme preosiatu múku.


Horúcu vodu.


Pomleté lieskovce.


Opatrne vmiešame tuhý sneh.


Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.


Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.

Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.



Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Po vychladnutí opatrne stiahneme papier. 


Roládu rozvinieme, natrieme plnkou a poukladáme jahody, alebo polovičky jahôd a opatrne zvinieme.


                               Dobrú chuť!!!




Oslávencom najradšej upečiem roládu, lebo torty neviem tak krásne zdobiť... ale možno raz ;-)



17 komentárov:

  1. je nádherná a určite aj chutná, jahody milujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tohle je dokonalé! Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc krásná roládka, hlavně ty jahody tam

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásna roláda....ako všetky tvoje :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. rikinka, Kim, Martinka, Čistinka, ďakujem Vám a prajem krásny dník :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jee ty to máš tak krásně nafocené :) hned bych si dala, vypadá to božsky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :-) a prajem krásny dník! :-)

      Odstrániť
  7. Yvett,ako to ty len robíš, tvoja roláda vyzerá fantasticky s tvarohom a jahodami-mňam. Mne sa rolády akosi nedaria,stále sa mi pri rolovaní nalomia, netuším kde robím chybu,tvoju určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivanka, ďakujem a ak vyskúšaš niektoré z mojich rolád, určite sa ti vydaria. Rolujem vždy po dĺžke a opatrne ju stláčam, myslím ten kraj od ktorého začínam rolovať..ku kraju rolády nedávam veľa plnky....neviem ako ešte poradiť, kľudne sa ešte opýtaj...a upečené cesto dám hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach ju stáčam a hneď spolu s papierom, ak pôjdeš podľa postupu určite sa ti podarí. Už podľa môjho receptu vyskúšali a roláda sa podarila, tak ti držím palce a daj potom vedieť :-) http://varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-rolada-fotorecept/26695-recept.html

      Odstrániť
  8. Diky za radu,určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. rado sa stalo a nech sa dobre darí! :-)

      Odstrániť
  9. moc hezká roláda, na taková umělecká díla si já vůbec netroufám, jsi mooooc šikovná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. kivi, určite by si to zvládla, len skús :-) A ďakujem! :-)

      Odstrániť
  10. Roláda krásna a postup pekne zrozumiteľný...************

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nádhera, máš parádní recepty.

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...