9. 4. 2012

Torta s kyslou smotanou

recept nenáročný na prípravu ;-)


Cesto:
  • 4 celé vajcia
  •  85g cukor hnedý
  •  240g múka polohrubá
  •  1 cukor vanilkový
  •  1 prášok do pečiva
  •  50ml mlieko
  •  100ml oleja
  •  2 polievkové lyžice kakao
  •   čerstvé maliny alebo iné ovocie
  •  2 PL mlieka do kakaovej časti 
Plnka:
  • 250ml smotana na šľahanie 33 %
  •  375g smotana kyslá 16%
  •  1 cukor vanilkový
  •  1 polievková lyžica cukor kryštál
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Celé vajcia vyšlaháme s hnedým a vanilkovým cukrom.


 Pridáme olej, múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a mlieko.


Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm)


Do druhej polovice cesta primiešame kakao a 2PL mlieka.

Vylejeme na bledé cesto.


A s vidličkou troška premiešame.


Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.

Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom. Natrieme plnku na dobre vychladnutý korpus a ľubovoľne ozdobíme.


Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť a najlepšie nechať tortu, do druhého dňa v chladničke.



                                                Dobrú chuť!



2 komentáre:

  1. Tak ten vypadá moc náramně pěkně, jako všechno ostatní, co jsi upekla.

    Na mém blogu najdeš ocenění.

    OdpovedaťOdstrániť

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...