15. 4. 2012

Bábovka


Suroviny:
  • 4 vajcia
  •  150-200g cukor kryštál
  •  1 cukor vanilkový
  •  100ml olej
  •  200ml mlieko  alebo vody
  •  300g múka polohrubá
  •  2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
  •  2-3 polievkové lyžice kakao


Nachystáme si suroviny.


Vajcia vyšlaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.


             A postupne pridávame olej, mlieko, múku a sódu bikarbónu. Cesto si rozdelíme na dve časti a bledú časť vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy (205 mm x 205 mm)


Do druhej časti pridáme kakao, vylejeme kakaovú časť do bledej a dáme piecť. Pečieme asi 45-50 minút pri 160° C.


Po upečení necháme vychladnúť a vyklopíme.


A podľa fantázie ozdobíme. Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

***Milí návštevníci môjho blogu!***

***** Vzhľadom na veľké množstvo spamu som na blogu nastavila moderovanie komentárov a preto sa Váš komentár, nezobrazí okamžite po napísaní, ale neskôr *****
*Ďakujem za pochopenie.*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...